Medtem, ko minevajo ti zimski dnevi, ki naši legendi zaradi soli na cesti niso najbolj povščeči, je čas da se zapiše nekaj kratkih zgodbic, ki so zgodile v obdobju vrnitve našega odpisanega. V dveh letih, odkar je bulli v naši lasti se je zgodilo cel kup zanimivih štorij, nekatere že poznate, nekatere so bile do tega trenutka neznane. Tu je prvi trojček, v nadaljevanju pa pridejo še novi.

 1. Ena največjih avantur za Beer Bullija je bil roadtrip (preberi ga tukaj) v Veliko Britanijo. To so bili prvi uradni kilometri za našo legendo, prenovo kombija smo končali nekaj ur pred štartom. In na poti, nekje na koncu Avstrije, mi zapiska telefon. Tadej, ki je z ekipo CRC poskrbel za rekonstrukcijo veterana piše:
  sporočilo
  izsek iz FB klepeta

  Res fino motivacijsko sporočilo na začetku poti 🙂 No, na srečo na poti ni bilo nobenih komplikacij, brez tehničnih težav ne da smo prevozili 4.300 kilometrov dolgo pot do otoka in nazaj, na koncu leta je števec zabeležil nekaj čez 10.000 prevoženih.

 2. Vsi, ki ste spremljali potek obnove našega kombija ste verjetno videli, da je bil kombi prestreljen, imel je vsaj 20 lukenj od metkov večjega kalibra. Enega od treh strelcev smo hitro našli, javil se je kar sam. Gre za oštirja gostilne Cah v Rižani, ki je povedal, da je še z dvemi prijatelji našel puško z naboji in da so najprej streljali na steklenice, ki so jih postavili na streho kombija. Ko jih je zmanjkalo pa so nekaj metkov spustili še v kombi. Poglejte video.Drugi od prijateljev je sedaj že pokojen, tretji strelec pa se je prav tako prestavil sam. Ko je kombi dobil preizkusne tablice, smo ga najprej odpeljali na “kraj zločina”, v Rižano, na točno tisto lokacijo ob reki, kjer smo ga potegnili iz rečne struge. Zbrala se je skoraj cela vas, bilo je res takšno lepo, neformalno druženje.
  dsc_1941
  vrnitev odpisanega nazaj na mesto kjer smo ga rešili iz reke

  In med klepetom pristopi možakar in pravi, da se mora opravičiti, da je kot otrok s prijatelji streljal na kombi. In da po 25. letih vsak zločin zastara 🙂 No, potem sva jasno nazdravila.

 3. Edina identifikacija letnika in modela kombija je serijska številka šasije, vse ostalo je bilo izgubljeno. Prišli smo sicer v kontakt z osebo, ki si je prisvojila identifikacijsko ploščico kombija, a jo kljub skoraj enoletnem prepričevanju in prošnjam ni hotela vrniti. Tako je bila prava znanstvena fantastika našo legendo pravnoformalno nazaj postaviti nazaj na cesto. A nam je na koncu vseeno uspelo.
  beer bulli id
  edina identifikacija kombija, obnovljena serijska številka šasije

  Del pločevine v kateri je bila zapisana serijska številka je obnovila Lucija Ćirović v 12. epizodi Vrnitve odpisanega.

Ne zamudite Bullijeve štorije II., kmalu objavimo nov trojček anekdot iz življenja našega veterana.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s