Ker se Beer Bullijev koledar s termini za poroke pridno polni, vaša vprašanja ob najemu pa so si zelo podobna, so spodaj odgovori na najbolj pogosta vprašanja bodoče neveste in ženina oz. organizatorja najlepšega dne. Seveda odgovori držijo tudi, če imate v mislih kakšen drug dogodek – piknik, rojstni dan, poslovni dogodek … možnosti so praktično neskončne.

Q1: Ali ste še kaj prosti?

Ne vemo, dokler nam ne napišete datuma vaše poroke. Trenutno imamo rezerviranih že skoraj vse pomladne/poletne termine. A morda je prost prav vaš datum? Dilemo prosti/zasedeni lahko najhitreje razrešimo tako, da nam ekspresno pošljete mail na info@beerbulli.si Odgovorimo še v istem dnevu.

Q2: Ali je možno vašega Beer Bullija uporabiti tudi za prevoz ženina in/ali neveste

Da. Sicer to ni glavno poslanstvo našega kombija. To je točenje piva. A nam bo v čast, da vam lahko naredimo veselje. A pozor – prostora v njem je ob vozniku (ne, kombija sami ne morete voziti) zgolj še za dodatna dva potnika. Torej za ženina/nevesto in njegovo/njeno pričo.

Cena za prevoz mladoporočencev/prič/svatov je 100 € (dnevni limit vožnje je 30 km, cena velja v primeru, če kombi najamete tudi za točenje piva)

Q3: Kakšna je cena najema kombija in kaj je vključeno v ceno? Dobimo zraven še pivo?

Ne, pivo je stvar samostojne matematike, saj se količina in vrste piva razlikujejo od poroke do poroke. V najem kombija spada postavitev prizorišča, inštalacija sodov, porabljeni plin CO2, pomoč svatom pri strežbi, svetovanje gostom pri izbiri piva, plastični kozarci, osvetlitev prizorišča.

Cena za osnovni, minimalni najem kombija je 300 € (do 3 ure na dogodku)
Nato pa se vsaka dodatna ura točenja na lokaciji zaračuna po 100€.

Pripravo kombija in pospravljanja (za oboje potrebujemo cca 1 uro) ne računamo.

Bulli_Nostalgia.si 7

Q4: Plastični kozarci? Ni ravno ekološko, pa tudi naša poroka in svatje si zaslužijo steklene kozarce? Jih imate?

Imamo. Piti pivo iz steklenega kozarce je čisto drugo doživetje kot plastika. Z veseljem jih pripeljemo s seboj.

Cena za uporabo steklenih pivskih kozarcev je 50 € (do 250 kozarcev zadostuje za cca 100 svatov, če je možnost pranja kozarcev še za več)

Q5: Torej kombi imamo najet, datum rezerviran, kako pa je s pivom? Kaj lahko priklopite? Pivo priskrbite vi?

Da, pivo priskrbimo mi. Imamo dobre povezave s pivovarji in dobimo res dobre cene. “Tuje” pivo, torej da ga priskrbi nekdo drug, načeloma ne točimo. Imamo že izkušnje, ko je pivo “preko vez” priskrbel najemnik, pa niso bile prave sklopke za sod, je dostava zamujala, pivo je bilo pokvarjeno, “prijatelj” ni vzdigoval telefona, piva pa od nikoder. Na vaš poseben dan res ne potrebujete takšnih živčnih vojn.

Q6: Dobro, pivo priskrbite vi, koliko pa ga sploh potrebujemo?

Kar je v Sloveniji dobavljivo v sodih, to lahko teče na vaši poroki. Brez posrednikov, večinoma sode jemljemo direktno pri pivovarjih, saj smo z njimi neprestano v stikih tudi za druge dogodke. Količine pa so odvisne od števila svatov, trajanja dogodka in seveda njihove žeje. Kombi je takšna atrakcija na poroki, da ga večina svatov kar posvoji in je poleg mladoporočencev najbolj priljubljena točka dogodka. Torej se ga vsi pivopivci pridno držijo in večino časa pijejo pivo. Izkušnje kažejo, da je za poroko s cca 100 (kar zelo žejnimi) svati, kjer je točil Beer Bulli, od zgodnjega popoldneva do polnoči, dovolj približno 200 litrov piva. In brez skrbi, vedno imamo s seboj še kakšen rezervni sod. Piva nam ni še nikoli zmanjkalo.

Q7: Kaj pa lahko priklopite? Koliko pip sploh ima ta vaš Beer Bulli?

Istočasno lahko točimo 4 različna piva, saj ima kombi 4 pipe. Priklopimo lahko praktično vse, izbira piva pa je odvisna od okusa vaših povabljenih. So bolj za lager klasike (npr Laško/Union/Heineken/Staropramen/Hirter) ali prisegajo na slovensko in tujo kraft sceno (npr Bevog/Maister/Pelicon/MaliGrad/LooBlahNah/Vizir). Mi seveda navijamo za naša Beer Bulli piva, ki so nekakšen kompromis, ki nariše bele brke in nasmeh na obrazu tako ljubiteljem lagerjev kot kraft scene. Preverite tri naša odlična piva, ki jih varijo najboljši slovenski craft pivovarji.

Izkušnje pravijo, da je optimalni kompromis, tako cenovno, kot po selekciji, kombinacija 1. pipa klasičen lager, 2. pipa temni kraft stila stout ali porter, lahko tudi temen lager, 3. pipa BB pivo PP, 4. pipa kraft stila IPA (recimo naš NP). Tako pokrijemo vso mavrico okusov in želja/žeje.

Seveda pa se lahko prilagodimo povsem vaši že(l)ji.

Q8: Kakšne pa so cene piva?

Zelo različne, odvisne od sodov in kaj je v njih. Nekateri sodi imajo 20, drugi 25, tretji 30 litrov, obstajajo tudi 50 litrski sodi. Cene se tudi razlikujejo glede na vrsto in proizvajalca piva. A za lažjo predstavo, 25 litrski sod nefiltriranega Union piva je med najcenejšimi, zanj odštejete približno 80 evrov, sodi (običjano 30l) v katerih je kraft pivo pa je lahko tudi več kot 150 evrov. Razpon je torej širok in končna matematika zelo varira. Oglasite se na info@beerbulli.si pa naredimo točen izračun.

Q9: Ali si lahko povabljenci pivo točijo sami?

Seveda. To je največje veselje, natočiti si svoj kozarec piva. Posebna izkušnja. Seveda je v bližini vedno prisotna tudi pomoč pri točenju, ter svetovanje okoli piva. A verjemite, to je posebno doživetje, ki dodata celotnemu dogodku še eno anekdoto, ko se boste čez leta spominjali poroke.

“Se spomniš, ko smo si pivo kar sami točili, in to iz tistega hudega kombija?”

poročni sejem brdo pri kranju 2018 _ nostalgia.si 715

Q10: Ima kombi kakšne posebne tehnične zahteve?

Ne, potrebujemo samo približno ravno površino, nekaj več kot običajni parkirni prostor, lahko je na prostem ali v zaprtem prostoru (seveda če obstaja dovolj širok vhod), ter elektriko. Naš kombi potrebuje za hlajenje 1kW elektrike. Ni kakšen poseben porabnik, porabi nekaj več kot vaš domači hladilnik. S seboj imamo dovolj dolg kabel, potrebna pa je čisto običajna hišna vtičnica. Lahko je obred tudi kje sredi narave, kjer ni električnega omrežja. Takrat s seboj pripeljemo že led v hladilniku in nam to tudi v veliki poletni vročini zadostuje za vsaj 4 do 5 ur točenja hladnega piva.

Q11: Kaj pa vročina? Je lahko na soncu? Bo pivo vseeno mrzlo?

Brez skrbi, Beer Bulli je že stregel sredi najhujše vročine, pod žgočim poletnim soncem, ko je bilo močno preko 30 stopinj. In pivo je bilo odlično, mrzlo, takrat pivo še posebej steče.

Q12: Kje je lahko kombi prisoten?

Praktično lahko sledi celoten poročni ceremonial. Od zbiranja svatov pri vas doma, pred upravno enoto, cerkvijo, na zaključni zabavi. Svate lahko odžeja le na eni točki, lahko je prisoten na vseh, odvisno od želja/žeje. Za selitev iz ene točke na drugo potrebujemo 10 minut za pospravljanje in 10 minut za postavitev. Smo pravi mobilni šank, točilna naprava na kolesih, najboljši prijatelj svatov 🙂

Q13: So še kakšni dodatni stroški?

Ne, skritih stroškov ni. Edini dodatek končni številki so transportni stroški, če je lokacija poroke več kot 10 kilometrov izven Ljubljane. Ta je 50 €, ne glede na nadaljne kilometre po Sloveniji.

Q14: Kaj če zmanjka/ostane pivo?

Ne bo ga zmanjkalo, vedno imamo s seboj več piva, kot je planirano. In dodatne sode odpremo, če je takšen dogovor. Tudi, če pivo na koncu ostane, ga stočimo v kozarce in pustimo tistim svatom, ki so še pokonci.

Q15: OK, datum imamo rezeviran. Za pivo smo načeloma zmenjeni, je še kaj takega, potrebujete avans?

Da, ob rezervaciji vam pošljemo predračun v višini najema kombija. Preostali znesek poravnate po dogodku, ko poračunamo odprte sode piva. Seveda smo pred dogodkom na liniji/mailu, ko nam sporočite točno število povabljenih in izberemo količine in vrste piva.

Imate še kakšno vprašanje, še kakšno odprto dilemo? Pišite nam na info@beerbulli.si , odgovorimo še v istem dnevu.

poročni sejem brdo pri kranju 2018 _ nostalgia.si 1733

Preberite še komentarje nevest in ženinov, ki so do sedaj imeli na poroki najboljšega prijatelja žejnih svatov. Kliknite tukaj.

Spodaj vas čaka še fotogalerija iz naše prve poroke, na prelepem prizorišču dvorca Gutenbuchel v bližni Šoštanja. V čast nam je bilo, da sta Valentina in Mitja počakala s poroko, da smo kombi prenovili in ga takrat še brez tablic, na prikolici pripeljali med svate. Bil je res glavna zvezda dogodka, poleg ženina in neveste, jasno 😉

This slideshow requires JavaScript.

fotografije v članku: foto Tadej Frantar, model Anja Jenko, obleka Sanjska obleka
fotogalerija poroke: foto Matej Špehar

2 thoughts on “Na najlepši dan morate imeti najbolj seksi točilno napravo na kolesih [CENIK POROKA]

Komentiraj