Vsakemu privoščim občutek, ko vidiš, da je tvoja ideja med ljudmi dobila podporo. Ko te podpirajo čisti neznanci, je čisto noro. Še bolj čustveno doživljaš, ko te podprejo stari prijatelji. Nekateri tudi s številkami, ki jih nisi pričakoval. Ena izmed njih je Nina.

Nino Pušlar sem prvič videl v živo dobrih 10 let nazaj, skupaj sva stala na odru najbolj odbite zgodbe v mojem prejšnjem poslovnem življenju. Naredili smo živ radio, jutranji program na odru Špas teatra v Mengšu, vse v živo, od novic do glasbe. V živo so nastopili mnogi glasbeniki, in to že od 05.30 zjutraj. Dvorana pa je bila polna že eno uro pred tem. Nihče od glasbenikov še ni nastopal pred publiko tako zgodaj zjutraj, od Dan D, Siddharte, Jana Plestenjaka, Big Foot Mame … in iz Ivančne Gorice, tik pred začetkom pouka je prišla na oder tudi Nina Pušlar. Takrat je imela 18 let. Razturala na odru, skupaj z bandom je navdušila avditorij v Mengšu. Ni počakala do konca šova, mudilo se ji je nazaj k pouku. Ne vem, če sva takrat spregovorila več kot nekaj vljudnih fraz, a mi je njen nastop vseeno ostal v spominu.

2007 - Nina Pušlar je takoj po nastopu odhitela v šolo
Ninin nastop sredi jutra v Budilkinem gledališko radijskem šovu leta 2007. Po nastopu je odhitela k pouku.

Jeseni 2009 se prvič dobiva na kavi (jaz sem verjetno pil pivo 🙂 ), spomnim se, da sem si ravno nekaj dni preje razbil sprednji zob in sem verjetno izgledal kot največji pretepač v mestu. Zagotovo sem pustil odličen prvi vtis. No, takoj sva začela debatirati kot da sva prijatelja že iz otroških let. Namen sestanka? Kako naj glasbenik uporablja Facebook? Ne pozabite, to je skoraj slabo desetletje nazaj, ko mnogo Slovencev za družabna omrežja še slišalo ni. Long stori šort; skupaj nama je uspelo postaviti eno najmočnejših slovenskih spletnih osebnosti.

Nina obožuje glasbo glasbenih legend, tako da sva se kaj nekajkrat skupaj odpravila na koncerte v tujino. Pot tja in nazaj je bila vedno polna fajn debat. Kljub temu, da se kdaj ne slišiva/vidiva po nekaj mesecev je dovolj le nekaj sekund ponovnega srečanja, da sva takoj nazaj na isti frekvenci.

Na koncertu Erica Claptona 2014 na Dunaju
Na Dunaju, na koncertu Erica Claptona leta 2014

Tako me je jeseni, enkrat na chatu presenetila s stavkom:

“Če boš tega revčka iz Rižane res obnavljal, te zagotovo podprem, meni je to čisto nora ideja!”

In ko sem jo sredi naše Adrifund kampanje pobaral, če še vedno lahko računam nanjo, me je presenetila. Toliko jo že poznam, da vem, da je punca mož beseda, ampak da ima v mislih tak znesek, to pa je bil šok. Prejšnji teden je prišla pogledati našo legendo, danes pa, če ste kaj preverili skupen znesek podpore, ste videli, da se je cifra vzdignila za kar nekaj evrov. Ja, to je Nina Pušlar, moraš jo imeti rad.

Kmalu se bo številka njenih Facebook prijateljev vzdignila na 100.000 in s svojo skupino in celotno spremljevalno ekipo pripravlja jim prav poseben dogodek. In zato je že vnaprej najela naš kombi.

Nina je prišla pogledati razvalino kar v živo
Poznaš tisti občutek, ko te punca prosi, če lahko ona vozi? Ti seveda pustiš, ampak nisi čisto prepričan, če bomo prišli prav daleč.

Nina ni prva, ki je projekt obnove našega veterana podprla s tako visoko cifro, že drugi dan naše kampanje je z istim zneskom podprl zgodbo že Jan Poniž. Bi se spodobilo, da bi tudi Janu spisal en poseben blog. A ga osebno (še) ne poznam, tako da lahko zaenkrat zapišem samo velik hvala tudi njemu. Več pa osebno, ob pivu.

Kampanja zbiranja podpore se konča v petek ob polnoči. Številko 15.000 smo dosegli pred začetkom vikenda, sedaj štartamo na številko 20.000 €,saj potrebujemo še električni agregat za primere, ko bo kombi sredi narave, v bližini pa ne bo elekričnega priključka. Ker pivo se ne ohladi samo od sebe.

In še nekaj – naredili bomo omejeno serijo posebnih Beer Bulli pivskih kozarcev, ki jih boste dobili vsi, ki ste že ali pa boste do petka podprli projekt z vsaj 15 €. Bomo zmogli? Bomo ja! Če projekta še niste podprli, ali pa boste dodali še kakšen evro, klik na povezavo do Adrifund kampanje.

praga 0,2 pivo extra small

Čin!

Matej

Save

Save

Save

Save