Beer Bulli ni zvezda samo v medijih, ter naše “nore” Adrifund kampanje, veliko se o njem govori tudi v oldtimerskih in pivoljubskih vrstah. Na takšen se ni lotil obnove oldtimerja in nastopa na tržišču še nihče v naših koncih.

Tako sem dobil povabilo, da predstavim zgodbo o reševanju našega veterana na dveh velikih konferencah. Kar je kul.

Ena je že to soboto, veliko srečanje vseh ljubiteljev starodobnikov, uradno 3. forum o zgodovinskih in starodobnih vozilih v Hotelu Mons, ki ima sicer sedaj neko novo imenovanje, ki sem ga itak pozabil. Itak vsi vemo za kateri hotel gre. Na ogled bo cel kup kultne pločevine, tudi ostali govorci na forumu obetajo.

Drugi dogodek je največja, že 2. konferenca o pivu, Pivogovori, ki se zgodi naslednji petek na sanjski lokaciji (sem kar malo ponosen, ker sem jo pred dobrim letom jaz predlagal), gre za grad Jable pri Trzinu. Poleg zanimivih okroglih miz, bom v družbi govorcev, ki prihajajo iz ZDA, Hrvaške, ter tudi iz naših koncev. Pivovarji, kreatorji žalske fontane piva (oznaka fontana mi je še vedno komična), ena od vodilnih oseb največje slovenske pivovarne, skratka luštnen nabor govorcev.

In zakaj tole pišem? Ne, napačen zaključek je bil, če ste mislili, da bi se rad pohvalil. Ja, saj se mi fino zdi. Ampak ni to to. Imam eno veliko zagato. Ne, ne gre za javno nastopanje. Imam sicer vedno malo treme na začetku, ampak nič takega, da kakšen pirček prej tega ne bi odpravil (več ne, ker me potem te lulat ravno sredi predavanja, preverjeno ni luštno 🙂 ) Tudi 15 let radijske kilometrine vseeno pusti nekaj tistega govorniškega drajva. No, tudi moj sedanji posel, kmalu bo deset let (đizs, ajm old) je dostikrat povezan z govorništvom.

Pa dobro Špehar, kaj te potem muči? Kaj potem nabijaš? Vem, to vprašanje se vam mota po glavi, ko tole berete. No, pa vrzimo karte na mizo.

Ne vem, ali bom imel predavanje na temo kako pogoreti, ali kako uspešno speljati kampanjo na crowdfundingu? Ja, vem, vsi me trepljate po rami, češ stari, saj bo šlo, saj si že skoraj zmagal. Ne biti tako črnogled, odlično ti gre. Vsi, ki me poznajo vedo, da jaz zavriskam šele, ko pretečem ciljno črto. Sem kar ziheraš po duši. In taka kampanja ni ravno balzam za živce.

Če bo pri forumu starodobnikov 25. marca še nekaj časa za zmago, bo pri pivovarski konferenci že jasno. Bo namreč na predzadnji dan trajanja Adrifund kampanje, 30.marca. In takrat bo že jasno, a bom govoril o zmagi ali o … 😉 Si predstavljate, da bo zadnji dan zmanjkalo 100 evrov? Bom kar sina s seboj vzel, pa bo šel z nabirko med poslušalce.

No, tako, mi je malo lažje, ko sem dal tole ven.

Matej