Kampanja na Adrifundu teče že slab mesec (smo že preko 10.000€!) in nekatera vaša vprašanja se pridno ponavljajo. Da malo vzdignemo pivsko meglico nejasnosti in si morda prišparam kakšno tipkanje spodaj 11 najbolj pogostih vprašanj in odgovorov. FAQ pa to 😉

 1. Kaj se zgodi z mojim denarjem, če ne pridemo do 15.000 € do 1. aprila 2017?
  Nič, denar se vam vrne nazaj, jaz pa z dolgim nosom plačam vse stroške transakcij plačilnega prometa in si grem odpreti pivo in poiskati ramo za plakanje.
 2. Če ne zbereš 15.000 € torej ni Beer Bullija?
  Če do konca kampanje ne zberemo dovolj sredstev, kampanja na Adrifundu propade. Ta trenutek pa še ne morem podati odgovora, ali se projekt Beer Bulli dejansko zaključi. A ker mi v proračunu zmanjka 25% sredstev, ki bi jih dobil preko vaše podpore, je projekt dejansko ogrožen, saj sam ne morem financirati tako velike številke iz lastne denarnice.
 3. Ali lahko dobim račun za podjetje, če recimo izberem nagrado “najem kombija za cel dan”?
  Seveda, ko se kampanja zbiranja sredstev konča, boste vsi podporniki dobili mail, kjer vas bom povprašal ali vam izdam poseben račun za podjetje.
 4. Vplačal sem najem kombija za svoj dogodek, kdaj se lahko dogovorimo za rezervacijo datuma?
  1. aprila, ko (uspešno) zaključimo kampanjo pošljem mail vsem, ki ste rezervirali kombi za vaš dogodek in mi sporočite vaš planiran datum najema.
 5. Ali je še kakšen drug način plačila kot kreditna kartica? Paypal?
  Možno je še direktno nakazilo na TRR, a je omejen znesek na minimalno 40 €. Za podrobnosti kontaktirate Adrifund na mail info@adrifund.com (brez skrbi, so Slovenci). Paypal žal ni možen. Smrk, smrk.
 6. Ali je v ceni najema kombija tudi vključeno pivo?
  Ne, gre zgolj za celodnevni najem kombija, to pomeni da naša ekipa kombi pripelje na dogovorjeno lokacijo. Matematika okoli količin in vrst piva je stvar svoje računice, saj se količine in želje okoli piva zelo razlikujejo. A glede na dobre povezave s slovenskimi pivovarji in distributerji, bodo cene piv res ugodne.
 7. Čakaj, ali nimamo gasilci že v ceni tudi sod piva?
  Res je, gasilski paket je izjema, v njem je 30 l piva General Maister po posebni ceni. Izjema, ki potrjuje pravilo, ali kako že pravijo.
 8. Kdaj bo naš najbolj seksi kombi, poln piva pripeljal nazaj na cesto? Od kdaj naprej ga bo možno najeti?
  Planiran štart je 3. avgust. Takrat ga odpeljemo na dolgo pot ponovnega rojstva, v njegov rodni kraj Wolfsburg v Nemčiji na največje srečanje njegovih bratov, Volkswagnovih kombijev. Več tukaj.
 9. Kaj ni ta kombi last Pivovarne Union? Zakaj bi podprl projekt največje slovenske pivovarne, saj imajo sami dovolj denarja!
  Ni res, gre za moj osebni projekt, za katerim stojim sam, moja denarnica in moja družina. Ki se je v tem primeru razširila na družino še vseh, ki so podprli projekt. Sedaj vas je že preko 240! Več sem pisal tukaj. Seveda pa to ne pomeni, da iz kombija ne bo teklo odlično Unionovo nefiltrirano pivo. Če ga boste zahtevali seveda.
 10. Kaj se sedaj dogaja s kombijem, se že prenavlja?
  Smo v akciji nabave nekaterih nadomestnih delov, kmalu gre v razrez, kjer ga bo Tadej razstavil na kose, tako kot so ga v tovarni sestavili skupaj. Kmalu boste lahko na tej spletni strani in na Beer Bullijevih spletnih omrežjih (FB, TW, IG, SC) spremljali stanje prenove po fazah, kjer bomo ponosno objavili vsak napredek.
 11. Kakšne bodo potem cene najema, ko bo kombi že na cesti?
  Številke še niso definirane, a lahko garantiram, da so sedaj, v času crowdfunding kampanje najnižje, saj so vse nagrade izračunane tako, da zgolj pokrijemo stroške. Ker hočem, da prvi podporniki dobijo največ, ker si to zaslužijo. Namreč le z vašo pomočjo lahko naš projekt uspe.


  Ekstra vprašanje in odgovor!
  Kaj boš naredil, ko kampanja na Adrifundu uspe!
  Pijan bom kot avion. Pa polubčkat bom prišel vse podpornike. 😀 OK, to mogoče ne, da koga ne odvrnem od podpore.