Še eno klasično vprašanje, ki sem ga v teh dneh odgovoril že neštetokrat. In vedno je fino gledati reakcije, ko jim povem datum vrnitve legende. Nemogoče, že takrat?!

OK, marsikaj gre lahko po svoje, Adrifund kampanja ima še slab mesec časa, zaenkrat smo s številko krepko čez polovico, a lahko tudi ne uspe. A verjamem v našo noro idejo in pomoč prijateljev.

Narejen je načrt obnove, smo že v iskanju nadomestnih delov, a vedno se lahko zatakne pri dobavi kakšne posebnosti. Ali ne bo kakšen kos prišel pravočasno, ali pa ne bo takšen kot smo ga potrebovali. Se bo zataknilo pri elektro inštalacijah, morda pri motorju? A verjamem v Tadeja in njegove zlate lopate, pardon roke 😀

Ta trenutek morda banalna dilema, a verjamem, da se zna zatakniti pri zelo enostavnem vprašanju; kakšne barve naj bo Beer Bulli. Skoraj gotovo bomo dali to odločitev v presojo vsem podpornikom prenove, ker konec koncev je kombi tudi vaš. Ne bo pa enostavno izbrati prave barvne kombinacije. Najprej sem bil prepričan, da bo spodaj rumene, zgoraj pa bele barve. Logična asociacija na pivo. A je morda preveč na prvo žogo. A verjamem, da bodo strokovnjaki pri Helios Refinish v svojem laboratoriju naredili nalogo z odliko. In bo ne glede na izbiro barve, kombi seksi že na daleč.

Čaka nas tehnična rešitev hlajenja in transporta piva. Toliko piva, na tako majhnem prostoru, štiri pipe, štiri različna piva, štirje sodi priklopljeni, vsaj še štirje na rezervi. Plin ali elektrika za hlajenje, poleti ko zaradi vročine ne moreš bos stopiti na asfalt? Tu bo ogromno kompromisov. A verjamem, da mi bo pomagala Tanja iz TANKRja, ki je že šla čez to bitko.

Torej kdaj? Kdaj se veteran, ki smo ga takorekoč vzdignili iz krste, vrne nazaj v akcijo? Kdaj bo po skoraj 30 letih spet zaropotal motor, kdaj bo naredil prve kilometre, kdaj bo steklo pivo iz njegove notranjosti?

3. avgusta 2017 se bo zgodilo največje srečanje tovrstnih VW kombijev, v Nemčiji, v parku pred VW tovarno v Wolfsburgu. Prav tam kjer se je naš veteran iz Rižane leta 1961 rodil. In naš načrt je, da legendo najprej peljemo pogledat njegov rojstni kraj. Spodobilo bi se, ob njegov ponovnem rojstvu, da se vrne na kraj kjer je naredil svoje prve kilometre, da se udeleži Bulli Summer Festivala, da se sreča z vsemi njegovimi brati. In ne, ne bomo ga peljali na prikolici. Peljal se bo sam. 1000 kilometrov v eno smer. Poln slovenskega piva. Da pokaže Nemcem kaj varijo naši pivovarski mojstri.

Jp, letošnji avgust bo vroč! A naša legenda bo takrat že na misiji odžejanja. Rezervirajte si pivo že ta trenutek!

Čin! Matej.