Že nekajkrat sem moral v živo razlagati tole štorijo, očitno mnogi sami delate (prehitre) zaključke, pa da ne bodo napačni, bo najbolje, če tole kar zapišem.

Kot sem omenil že v enem od prvih zapisov, ideja o prenovi starega VW kombija, ki ima v notranjosti sode za pivo, ob strani pa pipe, je prišla pred slabim letom. Ni moja, prihaja iz Avstralije, našel sem jo na Facebooku.

Ko sem iskal naveze, kdo mi lahko pomaga sem trkal na mnoga vrata. Nekatera so se odprla, nekatera ne, pri nekaterih pa sem bil celo povabljen, da vstopim še preden sem začel trkati. V zadnjem letu se mi je odprlo veliko novih horizontov, naučil sem se ogromno o zgodovini VW oldtimerjev, spoznal domačo in tujo veteransko sceno. Pri pivniški sceni pa sem že nekaj časa aktiven, ne samo kot pivoljub, sem tudi delno poslovno povezan z eno od naših največjih pivovarn.

A tu mi boste morali verjeti na besedo, zapisano tukaj na blogu. Res bi mi bilo najlažje, če bi izkoristil zveze ter se povezal z eno od velikih pivovarskih imen. A moram zavrniti vse govorice. Pa ne, da bi mi denar smrdel. Razlog je preprost – ker izgubim svobodo. Vsi, ki ste v gostinstvu veste o čem govorim. Ko se enkrat poslovno povežeš z velikim pivovarjem dobiš cel kup ugodnosti in posebnih dealov. A izgubiš svobodo. Kajti potem si omejen zgolj na piva, ki ustrezajo pivovarniškem poslovnemu partnerju.

In če si boste vi na vaši poroki zaželeli posebno belgijsko pivo, ali pa na vašem poslovnem dogodku enega klenega slovenskega stouta, ki ga vari slovenski mikropivovar si enostavno ne morem privoščiti, da vam rečem, ne morem, ne bo šlo. Ker vas ne zanimajo moje poslovne zaveze, vi hočete imeti svoje najljubše pivo. In kdo semĺ jaz, da vam rečem ne.

Za projektom Beer Bulli stoji moja denarnica, moja družina in vsi vi, ki ste ali boste podprli projekt na Adrifundu. In ni nobenih pivovarniških stricev iz ozadja. Častna pivoljubska.

Matej