Preden se bo dolgo časa napovedovani cirkus res začel, sem hotel zapisati tole. Sem mislil objaviti samo na Facebook, a je mogoče vseeno potrebno nekaj več besed. Na FB se vse skupaj prehitro izgubi. In v prihodnjih dneh se bo zelo veliko dogajalo. Zato torej kar blog post.

Zakaj? Prevečkrat sem dobil občutek, da ljudje crowdfundinga ne poznajo. Vsi so sicer nekje že slišali za Kickstarter, ampak večina ga zamenjuje z donacijami. Torej, da nekaj šenkaš. Da daš in nič ne dobiš nazaj. Mogoče kakšen hvala, potem se pa že neha. E, to ni to.

Nikoli in nikdar nisem prosil. In upam, da mi nikoli ne bo treba. Da se razumemo, znam reči prosim (ter tudi hvala), ampak nočem, da bi izpadlo prosjačenje. In crowdfunding ni prosjačenje. Energija gre v obe smeri.

V sredo štartamo s kampanjo podpore na Adrifundu. Izbral sem slovensko platformo za množicanje, ker se mi zdi, da je Beer Bulli predvsem slovenska zgodba. Ker mi je fino, da je na drugi strani platforme ekipa, ki je zagnana, ki diha s teboj, ki te podpira, ki predlaga, pomaga, takoj reagira. Tega pri velikem, globalnem Kickstarterju pač ni. A namen je isti.

Torej zbrati množico ljudi, ki je pripravljeno pomagati. Podpreti prenovo našega tik pred gotovo smrtjo rešenega Bullija iz Rižane (preveri njegovo življenjsko zgodbo, polno preobratov tukaj). Dobiti odziv ljudi, ki se najdejo v celotni zgodbi, ki vidijo da se da iz kupa rje potegniti novo življenje.

Ko v sredo štarta kampanja se bo res zbiral denar, a ne bo šlo za nepovratne donacije, šlo bo za vašo investicijo. Vsak cent se vam bo povrnil, ko bo kombi nazaj na cesti. Kamor sodi, po 30 letih odsotnosti. Vračilo bo v obliki piva, če bo investicija visoka v obliki najema kombija. Za vašo obletnico, službeno zabavo, piknik, karkoli.

In še bolj pomembno, Adrifund je platforma kjer se gre na vse ali nič. Torej, če ne dobim zadostne podpore, niste izgubili nič. To pomeni, da ne bom pobral denar in izginil iz obličja zemlje, vam denar sploh ne bo ušel iz računa.

Tako, zdaj grem pa montirati promo filmček za začetek kampanje (ste že videli making of na FB strani? ), vi pa lahko izkoristite moč družabnih omrežij in se pofočkate na Thunderclap. To pomeni, da mi boste pomagali pri začetku kampanje. Po domače povedano, ko bo projekt aktiven na Adrifundu, bo sistem poskrbel, da bomo vaši FB prijatelji obveščeni, da se je začela akcija. Brez skrbi, ne gre za noben spam, nobenih virusov ali karkoli. Samo iz male kepice lahko z vašo pomočjo zraste ogromna snežna krogla. Prijavite se tukaj.

Hvala. Se oglasim spet v sredo.

Matej