Že nekaj dni se nisem javil. Imam dobro opravičilo, ki bi rad imel še večkrat – počitnice. A to ne pomeni, da se je iskalna akcija iskanja kandidata za Beer Bullija ustavila. Tudi med počitnicami pridno brskam, a tokrat ne pod skednji, pod šupami in garažami, ampak predvsem po spletnih oglasnikih. Da bi ga našel na slovenskem avto.net je skoraj misija nemogoče, saj takšni biseri v Sloveniji le redko pridejo v oglas, saj običajno novega kupca najdejo že preko analognih znanstev. Gre pač za vročo robo, ki ob primerni ohranjenosti dosega res vrtoglave številke. Trenutno je najvišja številka online (vsaj meni znana) 226.000 evrov. Tole je tale lepotec.

13615438_251710945210625_3705949649991825737_n
1951 Barndoor 15 Window Deluxe Microbus

Od kod taka vrtoglava številka? Gre za zelo redek model, lastnik pravi, da barndoor verzija (to pomeni, da se mu zadaj pokrov motorja odpira drugače, kot kasnejši letniki) z 15 okni skoraj ne obstaja več na tem svetu. No, če je kakšen interesent, link do oglasa je tukaj. Zame je en pikič predrag. 😀 Plus jaz iščem furgon/panel van verzijo kombija, torej da ima stekla samo voznikova kabina, zadaj pa jih ni. Zakaj pride v poštev samo takšna izpeljanka vam razložim v enem od prihodnjih zapisov, ko tudi razkrijem kaj hudiča Beer Bulli sploh bo.

Kje lahko online še najdete te lepotce, prve kombije na svetu?

Najbolj popularen, specializiran portal za VW veterane je TheSamba.com kjer najdete predvsem prodajalce iz ZDA in Kanade, vedno več jih je tudi iz Brazilije. Link je tukaj .

Drugi avtomobilistični oglasnik, ki pokriva predvsem Evropo je večini znan mobile.de, kjer trenutno domuje 260 bullijev. Link je tukaj.

Italijani so znani po tem, da radi ostajajo v mejah svoje domovine, tako da večino te žlahtne nemške pločevine najdete na njihovem lokalnem online oglasniku Subito.it. Tu je ponudba omejena na slabih 30 kombijev, a se velikokrat najde kaj zanimivega. Klik.

Iskalna scena je dodobra razvita tudi v naših nekdanjih bratskih državah. Kar predvsem pomeni, da roba zamenja lastnika še preden pride online. Na najbolj popularnem hrvaškem online oglasniku Njuškalo so Bulliji zelo redka dobrina, trenutno jih sploh ni, le nekaj hroščev. Prav tako je so Polovniavtomobili.com trenutno brez kombijev. Prebrskal sem kar nekaj online oglasnikov na Balkanu, trenutna številka zadetkov v kategoriji Volkswagen T1 je enako nič.

Zanimiv je tudi online oglasnik veteranov na Češkem Rajveteranu, ki trenutno ponuja samo štiri T1ke. Klik na link.

Je pa živahno na britanskem otočju, kjer je ogromna zbirka veteranov na Car and Classic, trenutna zbirka 56ih kombijev je izlistana tukaj. Nekaj manjšega se najde tudi na Classic Cars For Sale, kjer trenutno počivajo 4 kombiji.

Za konec sem prišparal še najmanj raziskan oglasnik, ki velja za neke vrste ameriško Bolho, Craigslist. Ker pa je uporabniški vmesnik tako zmeden, razdeljen na posamezne ameriške države, plus gre za največjo svaštarnico na svetu, sem čisto zmeden, ko se spravljam tam iskati karkoli.

Imate še vi kakšen zanimiv link na zalogi? Delite ga v komentarjih, povabim na pivo, ko bo Beer Bulli v polnih obratih. Pa fajn vikend želim.
Matej